Att möta smärta

The cure for pain is in the pain…

Smärta eller att må dåligt (all smärta är inte fysisk) upplevs oftast som något negativt. Smärta är egentligen en naturlig signal från kroppen. Motstånd skapar desto mer smärta och det kan tillslut bli ett lidande. Ju mer vi trycker undan desto större kraft får det om oss. Samma reaktion blir om vi mår dåligt känslomässigt. Botemedlet är att tillåta det som pågår i närvaro och acceptans. Att må dåligt behöver inte vara ”dåligt”. Det kan helt enkelt vara så att känslor frigörs som varit lagrade i kroppen. Talesättet ”det gör ont när knoppar brister” eller ”det är alltid mörkast innan gryningen” är väldigt passande. Smärta fysisk eller känslomässig kan givetvis vara oerhört jobbigt och svårt att hantera.

På min startsida finns tre för mig starka ord NÄRVARO & STILLHET & LÄKNING. Dessa ord symboliserar för mig självläkning. När vi är närvarande i stillhet och möter det som pågår är läkning möjlig.

För mig är det så tydligt i mina grupper med yinyoga där vi stannar länge i en position. Där kan vi uppleva smärta och obehag men närvarande i kropp & andetag. Stanna kvar och lyssna inåt samt acceptera allt som det är. Jag brukar säga att vi övar på livet. :) Vi ger oss tid för att hitta tillbaka till oss själva och landa för att balansera kropp & själ.

I mina behandlingar upplever jag samma. Fick frågan senast idag. Hur kan det hända så mycket när du gör så lite? Svaret är ”less is more” dvs mindre görande. När kroppen inte behöver försvara sig dvs kan släppa motståndet då startar ”kroppens intelligens” för att hitta balans. Den självläkande kraften inom oss. I kraniosakral terapi använder vi ordet ”Still Point”(en punkt av stillhet). Jag känner i mina händer när dessa infinner sig. En stillhet och samtidigt kan frigörelse ske i vävnaden som kyla, värme, bubblande, pirrande eller en frånstötande kraft.

Får du känslomässiga reaktioner efter en behandling är det helt normalt. Ta det lugnt och tillåt det att kännas. Kanske tänk inom dig JAG LÄKER. Ta hand om dig själv extra mycket. Reaktionen är normalt 3 dagar men kan variera. Jag har själv känt av det i en vecka ibland.

Ta hand om dig och var snäll mot DIG! <3