Fascia och hälsa

Har lyssnat på en podd The fascia Guide på Spotify. Fascinerande och intressant!

De senaste årens forskning visar att fascia har mycket större betydelse för hälsa, värk och smärta än vi tidigare trott. Fascia är ett nätverk av bindväv, utan början och slut, som omsluter allt i hela kroppen, från muskler och skelett, till organ och celler.

Finns det vatten finns det liv! För att förstå fascian behöver vi förstå vatten. Vi består av 80-90 % vatten.  Dr Emoto Masaru har forskat på vatten. Vatten har minne, lagrar information och frekvenser, ljud & ljus påverkar vatten. I hans experiment formades olika mönster i vattenmolekyler vid olika känslor. En bok finns att läsa med honom ”The hidden message of water” och även en film med honom på Youtube.

Tankar är information och känslor  energi. Information och energi finns i vår fascia precis som i vatten. Vår fysiska form är mycket vätska och påverkas därför av tryck/ spänning. Tryck kan vara ”yttre belastning” som fysiskt slag, kemikalier, mediciner eller ”inre belastning” som trauma, känslor eller tankar. Precis som vatten bär vi på minnen i vår fysiska form. Bevis för detta får jag ofta under kraniosakral terapi då många klienter får minnen under en behandling då detta frigörs i vävnaden ”fascian” när spänningar släpper. Kroppsminnen som fungerat som ett skydd eller försvar.

Vår medvetenhet, perception och intuition finns i vår Fascia. Får vi en känsla kan vi direkt placera den i vår kropp. Stress, negativa tankar, skuld, rädsla och oro som pågår länge ger förtätad bindväv som kan ge smärta o stelhet. Med detta blir det en HELHET som gör att det inte går att se olika delar utan allt är sammankopplat. Vi kan påverka hur vi mår om vi blir MEDVETNA. Först kommer tanken sen känslan. Vi skapar med våra tankar! Att bli medveten om att vi tänker och vad som pågår inom oss innan det blir känslor/ energi som påverkar vår kropp. Alltid möta det som ÄR med acceptans, medkänsla och förlåtelse.

Du kan lyssna mer på denna intressanta podd och läsa på hemsidan The Fascia Guide