Yinyoga

Yinyoga är en lugn, inre och meditativ yogaform som passar alla. En kombination av mindfulness, yoga och kinesisk medicin. Vi stannar länge i postionerna 3-5 minuter och här skapas tid för reflektion, närvaro och eftertanke.

I yinyoga fokuserar vi på kroppens yinpartier, de som är innerst såsom skelett, bindväv, ligament, leder och inre organ. Yindelen är den nedre delen av kroppen. Därför är alla yinyoga positioner liggande eller sittande. Yinyoga är statisk och långsam. Vi stretchar inte utan väntar in vår bindväv som behöver tid. Kan likna det vid en passiv stretch.

Yinyoga är bra om man är väldigt stressad och har mycket smärta. Lugnande och läkande samt balanserar kroppens energisystem. Ett yinyoga pass är som en behandling och kan skapa reaktioner i kroppen och känslor.

INFO
Alla yogapass är 1,5 timme och kostar 180 kr/gång. Du kan även köpa ett 10-kort för 1.500 kr (ej personligt). Mattor, bolster och filtar finns att låna.

Restorative yoga

Restorative eller återhämtnings yoga är ytterligare ”yin” än yinyoga, ett steg vilsammare och mjukare. Med hjälp av stöd som kuddar, block, bolster, filtar och yogaband försätts kroppen i ett ”viktlöst” tillstånd. Det uppmanas att släppa taget och vila mot kuddarna. Restorative ska vara skönt och inte göra ont. Med hjälp av stöd undviker vi allt obehag. Vi stannar i positionerna länge, ungefär 10-20 minuter.

Viktiga punkter i restorative yinyoga är observation av sinne/ kropp, medkänsla och acceptans. I denna yoga form sjunker stresshormon adrenalin och kortisol dramatiskt. Livskrafthormon, oxytocin samt andra ”må bra-hormoner” frisätts. Vi manipulerar det parasympatiska nervsystemet och låter det sympatiska få vila. Effekten av ett pass kan hålla i sig länge.

Avbokningsregler

Vänligen avboka senast 24 timmar innan avtalad tid. Detta ger mig möjlighet att boka in en annan klient. Ej avbokad tid debiteras med hela beloppet.